Omgeving van de minicamping

Ontdek de prachtige natuur en kustplaatsjes van Walcheren

Minicamping de Walnoot heeft een uitstekende ligging voor een rustige vakantie in een bruisende omgeving. In de nabije omgeving van de camping vind u veel Zeeuwse landerijen. Rijdt u daar doorheen met een van de vele knooppunten fietsroutes dan ontdekt u al snel de andere kant van Walcheren; de knusse kustplaatsjes. Heeft u meer informatie nodig dan kunt u natuurlijk altijd even bij de receptie langskomen!

Aagtekerke

Een oase aan rust heerlijk aan de kust

Onze camping is gelegen aan de rand het kleine dorpje Aagtekerke in het gehucht Sint Jan ten Heere tussen de dorpen Domburg en Zoutelande. Het hart van het dorp is het idyllische dorpsplein om de oude kerk, waar de dorpsbewoners bijeenkomen in de supermarkt, de cadeauwinkel en de fietsenwinkel. Gasten die enorm houden van de levendige kustplaatsjes als Domburg, Oostkapelle, Zoutelande en Westkapelle kunnen vaak de rust van het dorp Aagtekerke erg waarderen. In de zomermaanden vinden verschillende activiteiten plaats in het dorp. Denk hierbij aan het Zeeuwse ringrijden, rommelmarkten, de motorcross, de trekkertrek en het pannenkoekenfeest.

Domburg

Een bruisend badplaatsje, waar ontspanning komt in luxe

Met een overvloed aan restaurants, winkels en gezellige terrassen zult u snel de Zeeuwse vakantiesfeer proeven. Domburg is een dorp met een prachtig aanzicht en een bijzondere lichtval, niet gek dat al vele kunstenaars de weg naar het plaatsje gevonden hebben. Badgasten komen al jaren naar het strand van Domburg om te ontspannen of lekker bezig te zijn in de schone zeelucht. In het toeristenseizoen is er wekelijks markt en de winkels zijn in het seizoen 7 dagen per week geopend. Ook komen ieder jaar in september weer vele gasten naar Zeeland voor het Jazzfestival in Domburg.

Oostkapelle

Omringt door natuurlijk schoon

Oostkapelle is een toeristisch dorpje naast Domburg dat omringt is door mooie natuurgebieden. Tussen Domburg en Oostkapelle in vind u in het bos het Kasteel Westhove, waarin museum Terra Maris gevestigd is. Aan de andere kant tussen Oostkapelle en Veere in vindt u natuurgebied Oranjezon waar u een prachtige fietstocht kunt maken, waar u op sommige plaatsen geen mens tegenkomt. Wist u trouwens dat Oostkapelle de schoonste stranden van Nederland heeft?

Veere

Het vesting stadje waar je de sfeer inademt van vroegere tijden

Dit oude stadje is in de binnenstad van huis tot huis prachtig, maar het stadhuis, de grote kerk en de Schotse huizen spannen de kroon. Dit oude vesting stadje heeft een pittoreske markt waaraan verschillende winkeltjes en restaurantjes gevestigd zitten. Veel van deze winkeltjes in Veere hebben een pittoreske insteek, waarbij Oma’s snoepwinkeltje zeker niet gemist mag hebben.

Westkapelle

Het rode dorp onderaan de dijk

Wanneer u bovenop de dijk naar Westkapelle kijkt geeft dit een bijzonder zicht. Het gehele dorp heeft, op de vaak oude boerenhuisjes, rode daken. De grote Westkapelse Zeedijk moet Walcheren beschermen tegen de zee. Als u op de dijk staat valt ook de grote vuurtoren gelijk in het oog. Aan de hoofdstraat vindt u verschillende erg goede restaurants met gezellige terrassen en museum het Polderhuis.

Zoutelande

Het toeristische dorp voor de perfecte gezinsvakantie

De stranden van Zoutelande worden samen met die van Dishoek en Westkapelle ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. De mooie schone stranden waarbij het zonnetje boven de zee staat zijn een ideale bestemming voor het gehele gezin. Na uitgewaaid te zijn op het strand biedt het grote aanbod in restaurants met verschillende prijsklassen uitkomst voor iedere bezoeker.

Middelburg

De sfeervolle monumentenstad is het culturele centrum van Zeeland

Op ongeveer 12 kilometer van de camping vind u de mooie en sfeervolle hoofdstad van Zeeland. Middelburg is een oude stad waar de tijd van de VOC nog steeds voelbaar is. Met het oude Abdijplein met het Zeeuws Museum, de markt met het Stadhuis, de vele restaurants en het winkelcentrum verveel je je hier niet snel.